Ιούλιος 23

Η τέχνη των ανακαινίσεων

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι ανακαινίσεις στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος έχουν πάρει την πάνω βόλτα, έχουν δηλαδή αυξηθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα χρόνια πριν την κρίση. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι φαινομενικά πολύ απλός: οι ανακαινίσεις είναι μία πολύ καλή επένδυση και μία πολύ καλή απάντηση στο τέλμα στο οποίο έχει πέσει η αγορά σπιτιών και ακινήτων. Υπάρχει όμως και μία άλλη πλεύρα στο θέμα, η οποία είναι πιο ρομαντική και λιγότερο οικονομικής φύσης. Για πολλούς, μία ανακαίνιση είναι ο μόνος τρόπος να ανανεώσουν λίγο το σπίτι τους και να κάνουν κάποια μέρη από το “σπίτι των ονείρων” τους πραγματικότητα.

Κακά τα ψέματα, η αγορά καινούργιου σπιτιού είναι πλέον άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους Έλληνες. Δεν ευθύνεται γι’ αυτό μόνο η έλλειψη στεγαστικών δανείων, μία από τις πρώτες και σηκαντικότερες συνέπειες της κρίσης και της λιτότητας, ή και η έλλειψη καινούργιων σπιτιών που είναι το αποτέλεσμα της τεράστιας ύφεσης του κάδου της οικοδομής. Το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν μπορούν πια να αλλάξουν εύκολα σπίτι, απορρέει από τη κρίση και από τη συρίκνωση των εισοδημάτων. Με άλλα λόγια, οι περισσότερες οικογένειες μάλλον θα μείνουν για πάντα ή για πολύ καιρό στο σπίτι στο οποίο έχουν ήδη αγοράσει και μένουν τώρα. Οι ανακαινίσεις λοιπόν, είναι ένας τρόπος να αλλάξει κανείς το σπίτι του, χωρίς να φύγει από αυτό. Είναι ένας τρόπος να αποκτήσει σε κάποιο βαθμό το σπίτι των ονείρων του. Η ανακαίνιση λοιπόν, είναι και αυτή μία μορφή τέχνης.

Αν έχετε λοιπόν λίγα χρήματα στην άκρη και θέλετε να ανανεώσετε λίγο τον ζωτικό σας χώρο, ίσως να πρέπει να σκεφτείτε στα σοβαρά να κάνετε κάποιες δραστικές αλλαγές. Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι είναι ακατόρθωτο να μετατρέψετε το δυαράκι σας σε έπαυλη ανάλογη αυτών του Hollywood, αλλά σίγουρα θα μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό και το εξωτερικό που να το φέρουν κοντά στο όραμα που έχετε για το ιδανικό σπίτι σας. Θα μπορούσατε ας πούμε να ανανεώσετε το εξωτερικό του σπιτιού, αν είναι μονοκατοικία ή να αλλάξετε τη μπανιέρα και τα είδη υγιεινής και να τα αντικαταστήσετε με πιο μοντέρνα που θα ταιριάζουν απόλυτα με τα γούστα σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αλλάξετε τη διαμόρφψση των χώρων με την ένωση δωματίων και το γκρέμισμα τοίχων… Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη διαφορά θα κάνουν αυτές οι φαινομενικά μικρές αλλαγές στη ψυχολογία και τη διάθεση σας. Μπορεί ο κανβάς σας να μην είναι τελείως λευκός όταν θα ξεκινήσετε, αλλά το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα πηγάζει από μέσα σας και θα περιέχει στοιχεία του εαυτού και της προσωπικότητας σας, ακριβώς όπως ένα έργο τέχνης δηλαδή!

Εννοείται πως οι όποιες αλλαγές πρόκειται να κάνετε στο σπίτι σας, θα πρέπει να γίνουν με τη βοήθεια ενός ειδικού ή τη συνδρομή ενός τεχνικού γραφείου. Ο λόγος που το λέμε αυτό, είναι για να βεβαιωθείτε ότι… δε θα σας έρθει ο ουρανός στο κεφάλι! Κακά τα ψέματα, η ανακάινιση δεν είναι εύκολη υπόθεση και οι περισσότεροι από εμάς, με μόνη εξαίρεση τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς, δεν γνωρίζουμε αρκετά για να τις φέρουμε εις πέρας μόνοι μας ή για να δίνουμε εντολές σε συνεργεία. Μην φοβάστε τους ειδικούς. Απλά εξηγείστε τους περίπου τι θέλετε και αυτοί θα σας πουν τι μπορεί να γίνει και πως. Δουλειά τους είναι να σας κάνους ευχαριστημένους και να κάνουν τα όνειρα σας πραγματικότητα. Αφήστε τους να σας βοηθήσουν λοιπόν για να μην αποκτήσετε ένα σπίτι εφιάλτη αντί για το σπίτι των ονείρων σας μετά την ανακάινιση σας!

Clip to EvernoteCopyright © 2014. All rights reserved.

Posted 23 Ιουλίου 2015 by rtogfres in category "Τα του οίκου μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *