Ιούλιος 10

Γιατί οι γυναίκες πρέπει να προτιμούν αθλητικά παπούτσια για γυναίκες

Είσαι γυναίκα; Να γιατί πρέπει να προτιμάς αθλητικά παπούτσια για γυναίκες

αθλητικά παπούτσια

Πολλοί πιστεύουν ότι τα αθλητικά παπούτσια είναι Unisex. Τι σημαίνει αυτό; Μα ότι οποιοδήποτε ή μοντέλο παπουτσιού είναι ιδανικό τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, αρκεί να ταιριάζει στο νούμερο. Με άλλα λόγια, πολύς κόσμος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν ανδρικά και γυναικεία αθλητικά παπούτσια, αλλά μόνο μεγάλα παπούτσια και μικρότερα. Αυτό όμως είναι ένα πολύ σημαντικό λάθος, το οποίο μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες!

 

Είτε το πιστεύετε είτε όχι λοιπόν, υπάρχουν αθλητικά παπούτσια που είναι για άνδρες και άλλα που είναι μόνο για γυναίκες. Συχνά τα παπούτσια αθλητικά γυναικεία μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα ανδρικά, απλά είναι σε πιο μικρό νούμερο και έχουν πιο γυναικείες πινελιές στο εξωτερικό τους, όπως ας πούμε ροζ λεπτομέρειες ή κάποιες παραστάσεις και σχεδιάκια. Αυτό που όμως δε φαίνεται με γυμνό μάτι, είναι το γεγονός ότι τα γυναικεία παπούτσια διαφέρουν πολύ από τα ανδρικά. Οι διαφορές τους μπορεί μεν να μην είναι τόσο προφανείς, αλλά είναι πολύ σημαντικές και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει οι γυναίκες πάντα να διαλέγουν τα παπούτσια που είναι σχεδιασμένα γι’ αυτές.
Στη συνέχεια θα δούμε για ποιούς λόγους θα πρέπει οι γυναίκες να διαλέγουν τα αθλητικά παπούτσια για γυναίκες και τι τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα αντίστοιχα ανδρικά. Σίγουρα θα μείνετε έκπληκτοι από αυτά που θα διαβάσετε!

 

 

  • Το σώμα των γυναικών είναι διαφορετικό από των ανδρών.

 

παπουτσια αθλητικαΗ πρόσπτωσης του τετρακεφάλου μυός σε σχέση με την επιγονατίδα στις γυναίκες είναι πολύ αμβλύα (φαρδυά) απ’ ότι στους άνδρες και αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες έχουν συνήθως μεγαλύτερα ισχία. Ως συνέπεια αυτής της της ευρύτερης γωνίας, οι γυναίκες τείνουν να παρουσιάζουν περισσότερο πρηνισμό από τους άνδρες. Αυτό σημαίνει πως όταν τρέχουνε ή περπατούν οι γυναίκες, χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη στα πόδια και τα πέλματα τους. Τα αθλητικά παπούτσια για γυναίκες, είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να τους προσφέρουν την υποστήριξη που χρειάζονται. Οι άνδρες δεν έχουν ανάγκη από επιπλέον υποστήριξη, γι’ αυτό και τα ανδρικά αθλητικά παπούτσια δε προσφέρουν σχεδόν καθόλου.

 

  • Οι γυναίκες έχουν μικρότερη σωματική μάζα

 

Στατιστικά, οι γυναίκες έχουν περίπου 15% μικρότερη σωματική μάζα από άνδρες που έχουν παρόμοιο ή και ακριβώς το ίδιο μέγεθος του ποδιού. Γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό; Επειδή όταν οι σχεδιαστές αθλητικών παπουτσιών πρέπει να υπολογίσουν κάποια πράγματα όταν σχεδιάζουν νέα παπούτσια, όπως για παράδειγμα το πόση αναπήδηση πρέπει να προσφέρει το αφρώδες υλικό ανάμεσα στην εσωτερική και την εξωτερική σόλα του παπουτσιού, πρέπει να λάβουν υπόψη σοβαρά η σωματική μάζα των ατόμων για τα οποία αυτό προορίζεται. Αν κάποια αθλητικά παπούτσια κατασκευάζονται τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, η γυναικεία έκδοση των παπουτσιών θα πρέπει να είναι χαμηλότερη ή μαλακότερη, δεδομένου ότι τα παπούτσια αυτά θα χτυπούν στο έδαφος με 15% λιγότερη δύναμη απ’ ότι τα ανδρικά. Για τον ίδιο λόγο, τα ειδικά αυλάκια τα οποία είναι χαραγμένα στο μπροστινό τμήμα του πέλματος της εξωτερικής σόλας για να βοηθούν τις κινήσεις των δαχτύλων του ποδιού όταν είναι μέσα στο παπούτσι, θα πρέπει να είναι περισσότερο έντονα στα παπούτσια για γυναίκες. Αυτό γίνεται γιατί η μικρότερη σωματική μάζα των γυναικών δεν βοηθά το αφρώδες υλικό της ενδιάμεσης σόλας να λυγίσει όπως πρέπει, οπότε θα πρέπει να βοηθηθεί κάπως αυτή η διαδικασία.

 

  • Το γυναικείο πόδι έχει διαφορετικό σχήμα από το ανδρικό

 

Οι άνδρες έχουν φαρδύτερες και πιο μακρυές πατούσες από γυναίκες που έχουν το ίδιο αναστήματός. Επιπλέον, σύμφωνα με έπιστημονικές έρευνες τα πόδια των γυναικών έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των ανδρών, ειδικά σε ό, τι αφορά το σχήμα των αψίδων του πέλματος και του πρώτου δάχτυλου καθώς και στις πλάγιες πλευρές και το μπροστινό μέρος του ποδιού. Όλα αυτά λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όταν σχεδιάζονται αθλητικά παπούτσια για γυναίκες. αθλητικά παπούτσια τιμές

 

  • Τα γυναικεία παπούτσια κατασκευάζονται με διαφορετικά μέσα από τα ανδρικά

 

Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, αφορούν τη σόλα του παπουτσιού, τώρα θα μιλήσουμε λίγο για το πάνω μέρος του. Το καλαπόδι είναι ένας οδηγός ή ένα καλούπι, αν προτιμάτε, πάνω στο οποίο κατασκευάζεται ένα παπούτσι. Κάθε μάρκα που βγάζει αθλητικά παπούτσια ή και καθημερινά, έχει τα δικά της καλαπόδια. Το πρόβλημα με τα καλαπόδια είναι ότι τόσο η κατασκευή τους, όσο και η έρευνα που χρειάζεται για να κατασκευαστούν, κοστίζουν πολλά χρήματα. Αυτό σημαίνει πως κάποιες εταιρίες χρησιμοποιούν το ίδιο σχήμα καλαποδιών τόσο για τα ανδρικά, όσο και για τα γυναικεία παπούτσια, απλά φροντίζουν τα γυναικεία καλαπόδια να έιναι αρκετά μικρότερα από τα ανδρικά. Οι μεγάλες εταιρίες, χρησιμοποιούν τελείως διαφορετικά καλαπόδια για τη κατασκευή γυναικείων και ανδρικών παπουτσιών. Όταν λοιπόν στη συσκευασία ενός παπουτσιού αναγράφεται ότι είναι γυναικείο, σημαίνει ότι αυτό κατασκευάζεται με ειδικά γυναικεία καλαπόδια και δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο ανδρικό.

Clip to EvernoteCopyright © 2014. All rights reserved.

Posted 10 Ιουλίου 2014 by rtogfres in category "Για τις Φίλες μου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *